PST Steigerbouw
 

PST in 't nieuws


Top 10 veelvoorkomende fout bij steigerwerkzaamheden
Steigers zijn essentieel voor veilig werken op hoogte, maar er kan veel misgaan als ze niet goed worden opgebouwd, gebruikt en gecontroleerd. Emile Bakkum, directeur-eigenaar van PST Steigerbouw, voorzitter van de werkkamer van Stichting Veilig Werken op Hoogte (SVWOH) en directeur van Scaffolding Training Europe (STE), zet zich al ruim 20 jaar in voor veilig werken op hoogte. 
Hij benadrukt het belang van een goed gebruik van steigers. “Het is belangrijk dat steigers op de juiste manier worden geïnstalleerd en gebruikt, en ook dat ze regelmatig worden gecontroleerd en geïnspecteerd om de veiligheid van werknemers te waarborgen,” zegt hij. “Een kleine fout kan grote gevolgen hebben.”
Lees hier het volledige artikel...

13-06-2024 Vakblad RenovatieTotaal


Het belang van het kiezen van de juiste hulpmiddelen voor veilig werken op hoogte 
Emile Bakkum, directeur-eigenaar van PST Steigerbouw, benadrukt het belang van het kiezen van de juiste hulpmiddelen voor veilig werken op hoogte. Hij legt uit dat dit niet alleen gaat om het voorkomen van ongelukken, maar ook om het bieden van efficiëntievoordelen voor bouwbedrijven.
Lees hier het volledige artikel...

18-04-2024 Vakblad RenovatieTotaal


Renovatie met het Layher AGS-steigersysteem
Het project waarbij het Layher AGS-steigersysteem met vooruitlopende leuning nu door PST Steigerbouw B.V. wordt gebruikt betreft zo’n 60 boerderijen uit de jaren ’50 van Rijksvastgoed (de boerderijen worden onder pacht verhuurd). Het betreft hier restauratie en verduurzaming, dakisolatie, spouwisolatie, nieuw glas, asbestsanering etc. De looptijd van deze werkzaamheden zijn zo’n 4/5 weken per boerderij.
Lees hier het volledige artikel...

30-10-2023 Nieuwbrief Slagkracht Layher


Werken op hoogte, maar dan wel veilig

Veilig werken op hoogte is voor de onderhoudsbranche een must, maar toch zweren veel bedrijven in deze sector nog bij hun eigen rolsteigers. Een doorn in het oog van directeur Emile Bakkum van PST Steigerbouw. “Het is onze ultieme missie om deze bedrijven te helpen aan een veilige steiger. Dat doen we door met hen te partneren, en samen te werken aan een veilige werkomgeving.”
Lees hier het volledige artikel....

06-04-2023 Vakblad RenovatieTotaal


Scholing verhoogt vakmanschap Steigermonteur

Emile Bakkum, directeur bij PST Steigerbouw sinds 2016, heeft sinds 1 juli 2020 ook de rol als directeur op zich genomen bij STE. Hij is geen onbekende in de steigerbranche. Al sinds 1990 is hij in de branche werkzaam geweest als onder meer opleider (zelfstandig en bij Bouwradius), rayonmanager en bedrijfsleider bij steigerbouwbedrijven. “Tegenwoordig is een training voor steigerbouwers niet meer vrijblijvend. In de Arbocatalogus voor de Bouw en Infra, staat bij Monteur Steigerbouw dat het monteren van steigers gebeurt volgens de Richtlijn Steigers. Deze richtlijn biedt een wettelijk kader voor de opleidingen. Bovendien rust er ook een verantwoordelijkheid op basis van de zorgplicht bij de opdrachtgever.”
Lees hier het volledige artikel...

22-03-2021 Bouwtotaal


 
E-mailen
Bellen
LinkedIn